Aasiapärane praetud riis krevettide ja köögiviljadega
Retsept kahele nautlejale
125 g riisi
200 g tooreid koorega krevette
1 porgand
1 punane paprika
1 väiksem punane sibul
2 küüslauguküünt
1 väiksem tšllikaun
100 g külmutatud herneid
paar oksa rohelist sibulat
40 g sojakastet
15 g seesamiõli
maitse järgi soola ja pipart
Aseta soolaga maitsestatud vesi keema ning keeda riisi 10-15 minutit, kuni see on pehme. Kurna riis ning pese külma veega läbi. Lase nõrguda.
Koori krevetid, maitsesta soola ja pipraga ning tõsta kõrvale ootele.
Koori porgand, sibul, küüslauk. Lõika peened ribad. Puhasta paprika ning lõika samuti ribadeks.
Sega omavahel sojakaste ja seesamiõli. Haki roheline sibul.
Kuumuta pannil keskmisel kuumusel õli ning lisa pannile eelnevalt hakitud porgand, paprika, sibul, küüslauk ja tšilli. Kuumuta kergelt läbi ning lisa pannile riis. Tõsta kuumust ning prae riisi, kuni see hakkab pruunistuma. Lisa kokku segatud sojakaste ja seesamiõli, kuumuta hetkeks veel läbi ning lisa roheline sibul. Maitsesta vajadusel soola ja pipraga. Tõsta riisiroog pannilt ning puhasta pann.
Lisa kuumale pannile soola ja pipraga maitsestatud krevetid ning rösti neid mõlemalt poolt, kuni need on kuldsed ja hakkavad roosakaks muutuma.
Serveeri riisiroog koos röstitud krevettidega!