Aasiapärane praetud riis krevettide ja köögiviljadega

Retsept kahele nautlejale

 

125 g riisi

200 g tooreid koorega krevette

1 porgand

1 punane paprika

1 väiksem punane sibul

2 küüslauguküünt

1 väiksem tšllikaun

100 g külmutatud herneid

paar oksa rohelist sibulat

40 g sojakastet

15 g seesamiõli

maitse järgi soola ja pipart

 

Aseta soolaga maitsestatud vesi keema ning keeda riisi 10-15 minutit, kuni see on pehme. Kurna riis ning pese külma veega läbi. Lase nõrguda. 

 

Koori krevetid, maitsesta soola ja pipraga ning tõsta kõrvale ootele.

 

Koori porgand, sibul, küüslauk. Lõika peened ribad. Puhasta paprika ning lõika samuti ribadeks. 

 

Sega omavahel sojakaste ja seesamiõli. Haki roheline sibul.

 

Kuumuta pannil keskmisel kuumusel õli ning lisa pannile eelnevalt hakitud porgand, paprika, sibul, küüslauk ja tšilli. Kuumuta kergelt läbi ning lisa pannile riis. Tõsta kuumust ning prae riisi, kuni see hakkab pruunistuma. Lisa kokku segatud sojakaste ja seesamiõli, kuumuta hetkeks veel läbi ning lisa roheline sibul. Maitsesta vajadusel soola ja pipraga. Tõsta riisiroog pannilt ning puhasta pann.

 

Lisa kuumale pannile soola ja pipraga maitsestatud krevetid ning rösti neid mõlemalt poolt, kuni need on kuldsed ja hakkavad roosakaks muutuma. 

 

Serveeri riisiroog koos röstitud krevettidega!