Heeringakuulid

KOOSTISOSAD:

200 g Kaluri õrnsoola heeringafilee
30 g riivjuustu
3 spl jahu
panko või riivsai paneerimiseks
õli friteerimiseks

Kaste
200 ml Kreeka jogurtit
100g kurki
väike peotäis värsket münti
soola

 

VALMISTAMINE:

Lase heeringafileed läbi hakkmasina või haki noaga peeneks. Lisa jahu ja riivitud juust. Sega kõik läbi. Veereta saadud massist kuulid, paneeri pankos või riivsaias ning friteeri pallid pannil ohtras õlis pruuniks.

Kastme jaoks pane riivitud kurk sõelale ja lisa sinna näpuotsatäs soola. Sega kurk läbi ja lase tal sõelal mõni minut olla. Seejärel pigista kurgist mahla vähemaks. Haki münt, sega kokku kurgi ja jogurtiga. Maitsesta soolaga.

Autor: Kaarel koržets, Kalambuur