Vürtsikate krevettidega riisikauss redise-kurgisalatiga
Retsept kahele nautlejale
krevetid:
300 g keedetud krevette
2 küünt küüslauku
maitse järgi cayenne’i pipart
0.5 tl paprika pulbrit
50 ml oliiviõli
poole sidruni mahl
salat:
125 g riisi
peotäis redist
pool pikka kurki
20 ml riisiäädikat
nori leht
1 tl oliiviõli
1 vars rohelist sibulat
1 tl seesamiseemneid
sool, suhkur, pipar
kaste:
100 ml majoneesi
20 g magushaput tšillikastet
maitse järgi soola, pipart
Aseta soolaga maitsestatud vesi keema ning keeda riisi 10-15 minutit, kuni see on pehme. Kurna riis ning pese külma veega läbi. Lase nõrguda.
Koori krevetid ning maitsesta peeneks hakitud küüslaugu, cayenne’i pipra, paprikapulbri, oliiviõli ja värskelt pressitud sidrunimahlaga. Lase 15-30 min marineeruda.
Haki kurk ja redis meelepärasteks tükkideks. Maitsesta riisiäädika, purustatud norilehe, oliiviõli, hakitud rohelise sibula, seesamiseemnete ning soola, pipra ja suhkruga. Lase samuti 15-30 minutit marineeruda.
Kastme jaoks sega omavahel majonees ning magushapu tšillikaste, maitsesta vajadusel soola ja pipraga.