Vürtsikate krevettidega riisikauss redise-kurgisalatiga

Retsept kahele nautlejale

 

krevetid:

300 g keedetud krevette

2 küünt küüslauku

maitse järgi cayenne’i pipart

0.5 tl paprika pulbrit

50 ml oliiviõli

poole sidruni mahl

 

salat:

125 g riisi

peotäis redist

pool pikka kurki

20 ml riisiäädikat

nori leht

1 tl oliiviõli

1 vars rohelist sibulat

1 tl seesamiseemneid

sool, suhkur, pipar

 

kaste:

100 ml majoneesi

20 g magushaput tšillikastet

maitse järgi soola, pipart

 

Aseta soolaga maitsestatud vesi keema ning keeda riisi 10-15 minutit, kuni see on pehme. Kurna riis ning pese külma veega läbi. Lase nõrguda.

 

Koori krevetid ning maitsesta peeneks hakitud küüslaugu, cayenne’i pipra, paprikapulbri, oliiviõli ja värskelt pressitud sidrunimahlaga. Lase 15-30 min marineeruda.

 

Haki kurk ja redis meelepärasteks tükkideks. Maitsesta riisiäädika, purustatud norilehe, oliiviõli, hakitud rohelise sibula, seesamiseemnete ning soola, pipra ja suhkruga. Lase samuti 15-30 minutit marineeruda.

 

Kastme jaoks sega omavahel majonees ning magushapu tšillikaste, maitsesta vajadusel soola ja pipraga.